2017. június 29., csütörtök

Vivien Moss: A szabad akarat határa

Vivien Moss: A szabad akarat határa
Kiadó: MyMarketing.hu Kft.
Kiadás éve: 2017. 
Oldalszám: 384
Kivitel: puhafedeles, ragasztókötött

Hátsó borítószöveg:
„Létezik egy világ, ahol az emberek őszinték. Szerelmesek, de mégis szabadok. Nagyon fontos nekik a szexualitás, és szeretik a változatosságot. Maximálisan tisztelik a párjukat és tisztelik egymást, mint másik embert nemtől függetlenül, bár kapcsolatuk gyakran csak szexuális alapokon nyugszik. Egy más világ, egy más gondolkodás. A hétköznapi emberek között élnek és ránézésre nem különböznek, de belül mégis mások ők. Büszkék és boldogok. Swingerek, ami véleményem szerint nem más, mint a szabad akarat játéka.”
De az élet nem csak egy játék. Azt hiszed csak nyerhetsz? Úgy gondolod, hogy ha szabadon éled az életed és felállítod a saját kis szabályaidat, majd úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt eltervezted? Azt reméled, hogy kizárhatod az érzelmeket? NEM! Ez a valóság! Itt semmi sem úgy történik, ahogy azt vártad, és bizony eljön az a pillanat, amikor az idilli kis életed teljesen összeomlik.
Egyetlen kérdés marad. Hol van vége a játéknak, és vajon hol húzódik A SZABAD AKARAT HATÁRA?

Vivien Moss könyve külsejében hű maradt a saját maga által teremtett hagyományokhoz, hiszen a borítón itt is csak néhány színt fedezhetünk fel. A feketét, a fehéret, a szürkét és a pirosat, na és persze a bilincs ezüstjét… J Figyelemfelkeltő, – akár az előző – és attól csak néhány részletben különbözik. Ha egymás mellé tesszük a két könyvet, azonnal látszik már a borítóból is, a történet összetartozik. Nekem – persze, előfordulhat, hogy csak én magyarázom bele – a borító azt is sugallta, hogy valószínűleg mélyebben belepillanthatunk főhősnőnk, Cathy életébe.
A tippem helyesnek bizonyult, hiszen valóban mélyebben megismerhetjük ezt a világot, de sokkal inkább bepillantást nyerünk Cathy Woods gondolataiba, érzéseibe, értékrendjébe. Elkísérjük őt az önismeret rögös útján, miközben folyamatosan drukkolunk azért, hogy végre boldog legyen. Boldog és szabad. Az, hogy ez a két szó mit is jelent Cathynek, a könyv alapvető, központi kérdése. Vajon, miben teljesedhet ki jobban? A felfedezett és megélt szerelemben? Vagy ez már túlságosan kötött és nem való neki? Az új vállalkozásában, amit könnyedén sikerre tud(na) vinni? Összekapcsolódik, egyáltalán összekapcsolódhat-e a magánélete és a vállalkozása? Mi a helyes döntés?
Cathy Woods élete ebben a kötetben többször is fordulóponthoz érkezik. Ezeket a problémákat már nem lehet könnyedén megoldani, hiszen a döntés a lány egész további életére kihatással lesz. Ráadásul, már nem csak az övére.

Szerettem ezt a könyvet, talán még jobban is, mint az előzőt. Magasságokat és mélységeket egyaránt megmutatott egy olyan keretbe foglalva, ami továbbra sem átlagos, mindennapos. Vivien Moss ebben a regényben megmutatta, hogy nem csak egy különleges világról tud hiteles képet festeni, hanem az emberi lélek legmélyebb bugyraiba is bejáratos.
Köszönöm, hogy olvashattam a könyvet, várom a következőt! J







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése